beats by dre cheap

JEBEM TE GLUHA

Nepisem redovno. Ima par razloga zasto. Prvo, malo mi dodijalo. Drugo, nisam nesto posebno depresivan. A ko ce srati kad nisi depresivan. Toliko o tome.


Naslov mog bloga je "Bosanceros U Paklu Globalizacije". A sad jedan post na tu temu. Evo kako vam izgleda zdravstvena zastita u naprednom zapadu. Uzecu ovaj banalni primjer namjerno iako bih mogao par drasticnijih i sokantnijih izabrati. Ali nebih da sokantnim primjerima maskiram podcrtanu glupost.

Zdravstvno osiguranje imam preko posla. Od svake plate mi klepe solidnu svotu i lafo oni nesto dodaju pa imam nesto sto bi ovdje trebalo biti "dosta dobro osiguranje".

Nedavno mi se pocelo ciniti da sam nesto "gluhiji" nego obicno. Kontam jednom kad sam bio dijete mi se nakupilo smole u uhu pa sam isao na ispiranje, pa moze biti da se opet isto sranje desilo. Nazovem doktora i zakazem sastanak za ispiranje. Nacrtam se tamo u dati vakat i deceka me neka malecka filipinka medicinska sestra. Zabije mi onaj klinac u jedno pa u drugo uho i onda konstatova da su mi oba uha cista. Kaze u jednom ima samo jedna dlaka koja je vjerovatno uletila nakon sisanja. Pita bili da ispere tu dlaku. Haj reko.

Suknu onu vodu, i bogam dlaka ispade a ja odoh kuci.  Sve to je trajalo mozda 5 minuta.

Juce dodje racun. Na racunu ne pise "Ispiranje dlake iz lijevog uheta" nego neko impresivno naucno latinsko ime i cifra od 150 dolara sa strane. Osiguranje je pokrilo pola, a ti nam Zgembo dodjes 71 dolar i saku zutih centica.

5 minuta medicinske sestre i 1 dlaka u lijevom uhu = 150 dolara.  Pa da ti jebem kralja.  To ti dodje negdje oko 1800 dolara po satu rada. Konto bili ih nazvao da im jebem pleme izumrlo i krv poganu, ali se suzdrzah da ne blamiram roditelje jer su oni nazalost tamo ceste musterije. Izvadih Visa karticu i uredno iscitah broj.Pa ti vidi druze Zijo jebem li te gluha.

Bosanceros U Paklu Globalizacije
http://parabellum.blogger.ba
03/11/2007 05:13