Bosanceros U Paklu Globalizacije

Zgembo u zemlji cuda.

30.11.2007.

Dobri moj iznogude :(

Evo tri vijesti iz novina koje nisu direktno povezane ali koje indirektno itekako imaju veze i objasnjavaju jedna drugu. Vijesti nisu dramaticne u poredjenju sa drugim vijestima ovih dana pa bi ove 3 zavrsile negdje pred kraj novina iza smrtovnica i pored prognoze. Totalno zanemarive vecini sugradjana koji su navikli i oguglali i na mnogo jace provale

Prva vijest : "Saradnja Željeznica FBiH i Vlade TK" iz Avaza. Naslov opisuje o cemu se radi. Pred kraj clanka stoji i ovaj pasos.

"Aktuelna je praksa da se putnički željeznički saobraćaj tokom zime zaustavlja jer nema vozila u kojima se može osigurati grijanje. "

Znaci, godina je 2007. Super brzi vozovi sibaju evropom stotinama kilometara na sat. Prokopan je tunel ispod mora pa se sad izmedju Londona i Pariza moze doci vozom za zanemarivih par sati. Japanci uveliko eksperimentisu sa "MagLev" sistemom gdje voz uopste ne dodiruje sine nego uz pomoc elektromagneta voz lebdi u zraku sto znaci da nema frikcije sto opet znaci da se mogu ostvariti nezamislive brzine i nepojmljiv komfor jer nema truckanja i pragova da lupetaju.

A sta mi radimo? Mi pricamo kako bi trebalo mozda uvesti i grijanje u vozove nebil mozda i zimi mogli raditi!?!?!?!?!?!?!?!?!

O majku li ti jebem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Druga vijest : "Hećo odgodio izvršenje kazne za korumpiranog savjetnika" iz nezavisnih.

Sead Softic pomocnik Vehida Hece Ministra Energetike u vladi FBiH je pravomocno osudjen na 1 godinu zatvora zbog korupcije i primanja mita i trebao se prijaviti u zatvor na odsluzenje kazne. Ministar Heco je kontaktirao sud i objasnio kako Seat obavlja jako vazan posao za drzavu i isposlovao odgodu odrzavanja kazne.

Znaci pomocnik ministra cije ministarstvo u ovom momentu vodi poslove od strateske vaznosti za buducnost drzave u vrijednosti i do 5 milijardi maraka je OSUDJEN za primanje mita i korupciju. Znaci ne OPTUZEN, nego OSUDJEN i to u ovom nasem govnetu od pravosudnog sistema gdje niko nizasta nemoze biti osudjen ako je na bilo kakvoj funkciji sto znaci da su dokazi bili toliko jaki da ni ove gnjide od sudija nisu mogle zazmiriti.

I umjesto da ga odpusti u istom momentu i da se pokusa sto vise distancirati od njega ako ne i napraviti reviziju svake odluke u kojoj je ovaj kriminalac ucestvovao sta se desava? Ministar koristi svoj polozaj i uticaj da ne samo kriminalca zadrzi na toj funkciji nego da mu i odgodi odrzavanje kazne!?!?!?!

Sjeme vam se zatrlo bagro lopovska!

 

Treca vijest: "BiH i Bocvana u istom rangu" sa biznis.ba. Evo par isjecaka"

"Centar za menadžment i informacione tehnologije Ekonomskog fakulteta u Sarajevu i Akademija nauka i umjetnosti BiH prezentovali su danas ... u Sarajevu Izvještaj o konkurentnosti BiH za 2007-2008. godinu, koji je sačinio Svjetski ekonomski forum, a prema kojem su "lideri u padu na listi Bocvana i BiH". Ove godine Izvještaj pokazuje najgore rezultate, jer je BiH rangirana na 106. mjesto od 131 zemlje

Predsjednik Akademije nauka BiH Božidar Matić naglasio je da "nije Izvještaj o konkurentnosti BiH kriv za ružnu sliku o BiH", nego činjenica da je tokom rata u BiH "njen inovacioni sektor uništen sto odsto". "

 

Nema potrebe da dodajem bilo kakav komentar na ovu vijest osim da se zapitam  kad bi imali vozove koji imaju grijanje pa mogli raditi cak i zimi i kad bi kriminalci osudjeni na zatvor bili u zatvoru a ne na vrhu drzave, bili nam to sta pomoglo na ovoj rang listi?

Bosanceros U Paklu Globalizacije
<< 11/2007 >>
nedponutosricetpetsub
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Linkovi

MOJI FAVORITI
BROJAC POSJETA
59774